На Херсонщині жінка продавала сина за 210 тисяч грн

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, отримали інформацію, що 26-річна жителька Скадовського району планує продати свого сина. Поліцейські встановили, що до пошуку потенційного покупця жінка залучила своїх знайомих, які допомогли їй знайти «клієнта» в Херсоні. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Микола Цап, жінка передала дитину разом з документами та речами. Також вона написала розписку, що відмовляється від сина і в подальшому не пред’являтиме на нього ніяких прав. Затримали жінку під час отримання нею коштів за дитину в сумі 210 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що затримана - раніше судима, вела асоціальний спосіб життя. Жінка пояснила, що хотіла продати сина, аби на виручені кошти придбати будинок. Також вона пояснила, що не хоче виховувати сина, а в подальшому, за її словами, зможе народити ще, якщо захоче.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Жінку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їй буде повідомлено про підозру у вчинені особливо тяжкого кримінального правопорушення та обрано відносно неї запобіжний захід. Затриманій може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення