На Хмельниччині шахрай обдурив 50 осіб, оформивши на них миттєві кредити

 Страна

Кіберполіції встановила і затримала 30-річного жителя Хмельницької області, який обдурив близько 50 громадян, оформляючи на них кредити. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції.

Як повідомили у відомстві, чоловік підходив до клієнтів банку, які намагалися скоїти операції в банкоматі і шляхом обману, просив клієнтів за певний відсоток користуватися їх карткою для отримання готівки зі свого банківського рахунку.

Хлопець запевняв, що обману в його діях немає і підтверджував свої слова нібито наявністю значної суми коштів на його рахунку.

До і після здійснення маніпуляцій з карткою, зловмисник давав постраждалим можливість перевірити баланс на картковому рахунку. Таким чином, він виключав будь-які підозри з приводу його незаконної діяльності, після чого люди отримували гроші за використання банківської карти.

Вже через місяць постраждалим надходило смс-повідомлення від банківських установ про те, що до встановленої дати потрібно сплатити частину кредиту.

Як з'ясувалося, зловмисник замість того, щоб знімати власні кошти, за допомогою банкомату, оформляв послугу "миттєва розстрочка".

Таким чином, чоловік оформляв кредит на певну суму, після чого знімав ці гроші.

Близько 6 місяців злочинець переховувався від слідства і був оголошений в розшук. Зараз йому загрожує до 6 років ув'язнення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення