На Хмельниччині викрили злодіїв, які виготовляли та збували фальшиві гроші

Міжрегіональну злочинну групу викрили на Хмельниччині — виготовляли та збували фальшиві гроші. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Організаторами злочинної групи виявилися 38-річний житель Хмельницького району, який відбував покарання за умисне вбивство і в кримінальному світі має статус так званого «смотрящого» та 32-річний одесит, який теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

Зловмисники залучили виконавців із Хмельницького, Одеси та області. Між ними чітко розподілили ролі: одні займались виготовленням фальшивих купюр, інші — їхньою передачею, треті — збутом. Переважно це була національна валюта номіналом у 500 гривень.

Одночасно в Хмельницькій та Одеській областях провели 18 санкціонованих обшуків, під час яких правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо.

Частині фігурантів слідчі вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, а одному із них ще й за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ.

На період досудового розслідування суд взяв зловмисників під варту із можливістю внесення застави в розмірі понад 180 тисяч гривень.

Наразі слідчо-оперативні заходи в рамках кримінального провадження тривають. Правоохоронці працюють над встановленням каналів збуту підроблених грошових коштів та інших осіб, які можуть бути причетними до вказаної протиправної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення