На Храмовій горі в Єрусалимі сталися сутички: більше 200 людей постраждали (відео)

7 травня в Єрусалимі сталися сутички між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями. Це останній день Рамадану — місяць обов'язкового для мусульман посту. Внаслідок сутичок постраждали щонайменше 205 палестинців та 17 поліцейських. Про це повідомляє Товариство Червоного Півмісяця Палестини (PRCS), пише The Jerusalem Post.

Зіткнення сталися на Храмовій горі, де зібралися тисячі мусульманських вірян на п’ятничну молитву. За інформацією поліції, палестинці почали закидати їхніх представників камінням і піротехнічними засобами. Правоохоронці у відповідь застосували гумові кулі та сльозогінний газ.

"Ми не допустимо порушення порядку, будь-якої форми насильства та спроб заподіяти шкоду офіцерам, прикриваючись свободою віросповідання та використовуючи її для сприяння насильницькому інциденту", — заявили у поліції.

Приблизно половину постраждалих — 108 людей — доставили до лікарень Єрусалиму на госпіталізацію. Один з поранених втратив око, двоє — отримали серйозні поранення голови, ще у двох переломи щелеп. У решти людей поранення були легкими.

Глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас заявив, що він закликав посла Палестини при ООН вимагати скликання Ради Безпеки для обговорення ситуації в Єрусалимі.

Подібні випадки там відбуваються регулярно з початку священного для мусульман місяця Рамадан і рішення глави Палестинської національної автономії Махмуда Аббаса відкласти заплановані на 22 травня загальні вибори.

Спочатку конфлікт спалахнув після заборони правоохоронців на проведення традиційного вечірнього збору палестинців з нагоди Рамадану в Старому місті Єрусалиму. Пізніше ескалації напруженості посприяла загроза виселення кількох палестинських сімей з одного з районів Східного Єрусалиму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення