На Камчатці затримали американського консула

 РБК

На Камчатці нібито за перебування на території з регламентованим відвідуванням поліцейські затримали консула генерального консульства США у Владивостоці Мері Ганн. Про це у вівторок, 14 червня, РИА Новости повідомили в представництві МЗС Росії в Петропавловську-Камчатському.

«Мері Ганн приїхала на Камчатку як приватна особа. Жінка разом з двома знайомими вирушила на кінну прогулянку в район селища Раздольный Єлізовського району. Там їх затримали поліцейські», — повідомив в. о. керівника представництва Віктор Румянцев. За його словами, після пред'явлення документів, що підтверджують дипломатичний статус, консула відпустили. Вона вже покинула півострів.

Мері Ганн має дипломатичний імунітет, тому вона була звільнена від оплати штрафу. Питання про притягнення до відповідальності супутників консула, які, за деякими даними, також є громадянами США, буде вирішуватися правоохоронними органами, додав Румянцев. Їм може загрожувати штраф у розмірі двох тисяч рублів.

В районі селища Раздольный діє регламентований режим відвідування іноземцями. Щоб потрапити туди, необхідно отримати дозвіл в регіональному управлінні ФСБ Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення