На Київщині чиновники незаконно роздали землю вздовж Великої кільцевої дороги

 УНН

На Київщині у приватну власність було незаконно передано 18 га землі, що перебувають у коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Броварською місцевою прокуратурою Київської області виявлено порушення вимог земельного законодавства під час виділення на користь фізичних осіб земельних ділянок на території Броварського району Київської області", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що в 2007 році Київською обласною державною адміністрацією затверджено протокол погодження генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва, в тому числі, околицями Броварського району Київської області.

Протоколом вирішено, що головам районних державних адміністрацій спільно з районними радами необхідно забезпечити накладення тимчасових обмежень на земельні ділянки уздовж напрямку проходження траси з розрахунку 250 м в обидві сторони.

Однак, всупереч вимогам законодавства, на підставі розпорядження голови Броварської районної адміністрації у власність фізичним та юридичним особам відведено земельні ділянки площею 18 га, що перебувають у коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги.

Так, прокуратурою до суду скеровано позов про скасування вищевказаного розпорядження райдержадміністрації та державних актів на землю.

Нагадаємо, у Львівський області судитимуть голову однієї із сільських рад Турківського району, який незаконно підписав рішення і державний акт на право власності на земельну ділянку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення