На Київщині незаконно робили та продавали військовим небезпечні антисептики (фото)

На Київщині викрили масштабне виготовлення та продаж неякісних та небезпечних для здоров’я антисептиків під час пандемії COVID-19, зокрема і для потреб Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Таку діяльність викрила військова контррозвідка служби під процесуальним керівництвам Офісу генпрокурора.

Було встановлено, що приватний підприємець організував на території Київської області незаконне виготовлення антисептиків. Частину з них він реалізовував через підконтрольні комерційні структури військовій частині ЗСУ та державному підприємству МО України. Виробництво антисептиків відбувалось кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження, без дозвільних документів та контролю якості.

Під час слідчих дій за місцем виробництва було виявлено обладнання для виготовлення та розливу фальсифікованого антисептичного розчину, понад 13 тонн спиртової суміші, зокрема етиловий спирт, антифриз, гліцерин. А ще було знайдено наклейки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин та приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

У межах кримінального провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України розпочалися необхідні експертизи, встановлення джерела походження підакцизного товару та всього кола причетних осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення