На Київщині орудувала банда викрадачів автомобілів Toyota (фото, відео)

Співробітники поліції затримали банду викрадачів автомобілів, що спеціалізувалися на машинах марки Toyota. Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Зазначено, що копи задокументували та припинили діяльність злочинної групи, члени якої здійснювали угони транспортних засобів у 2019-2020 роках.

Організатором і співорганізатором групи були уродженці Криму. Всього встановлено участь у банді шести осіб - з Криму, Запоріжжя, Києва та іншої держави.

Вже встановлено причетність учасників банди, мінімум, до дев'яти фактів незаконного заволодіння автомобілями Toyota на території Києва та Київської області. Сума збитку становить близько 6 млн гривень.

Поліцейські з'ясували, що для викрадення машин зловмисники використовували найсучасніші технології - для відкриття і приведення в дію двигуна. Також вони підробляли або замінювали ідентифікаційні номери складових частин на викрадених автомобілях і реалізовували автомобілі-двійники.

"Учасники групи вимагали від потерпілих гроші за повернення викраденого автомобіля. Якщо власник відмовлявся, здавали викрадений транспорт на розбирання", - йдеться в повідомленні.

Напередодні силовики провели ряд обшуків на Київщині, в Запоріжжі і на Прикарпатті. За місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено речові докази, які зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності: номерні знаки, радіостанції, пристрої для придушення сигналу, інструменти та прилади для злому замків автомобіля, детектори поля та інші предмети.

За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею про незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 КК України). Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Печерський районний суд Києва вже обрав організаторам і одному з виконавців запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 400 тисяч до 3,5 млн гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення