На Київщині працівник поліції вимагав у підприємця 130 тис доларів

Правоохоронці Київщини затримали двох вимагачів, один з яких працівник поліції. Про це повідомляє поліція Київської області

У документуванні, викритті та затриманні зловмисників, які погрожуючи фізичною розправою, вимагали у підприємця 130 тисяч доларів США, приймали участь оперативники Києво-Святошинського району, Департамент внутрішньої безпеки та Державне бюро розслідувань.

Так, наприкінці минулого року житель Петропавлівської Борщагівки отримав шокуючий «подарунок»: похоронний вінок з написом погроз йому та його родині. Приватний підприємець, щоб врятувати своє життя та здоров’я своїх близьких, одразу звернувся до поліції.

За вказаним фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачене ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України і розпочали проводити низку відповідних оперативно-розшукових заходів.

Спочатку, шантажуючи підприємця, лиходії вимагали 50 тисяч доларів, діючи так, ніби його «замовили » представники з кримінального кола.

Уявним рятівником виявився колишній водій-охоронець підприємця , який несподівано запропонував йому свою «допомогу». Але для того, щоб вирішити це питання, потрібно було сплатити частину від потрібної суми.

Затримали їх під час отримання першого «траншу» у сумі 40 тисяч долів.

Саме цей чоловік, якому довіряв потерпілий, виявився вимагачем.

Встановлено, що працівник поліції разом зі своїм товаришем спланував, організував та приймав участь у вимаганні. Його поплічник вже був засуджений за скоєння вимагання, хуліганства та незаконний обіг зброї.

А поліцейський у свій час був звільнений з лав НПУ за отримання неправомірної вигоди і в цьому році поновлений судом на службі.

Наразі двоє зловмисників затримані у порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про оголошення підозри чоловікам. Міру запобіжного заходу для них обере суд.

Триває досудове розслідування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення