На Київщині працівники колонії розповсюджували наркотики

У Бучанській виправній колонії викрили канал розповсюдження наркотичних та психотропних речовин, до якого були залучені працівники установи. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Відомо, що раніше судимі місцеві жителі забезпечували постачання наркотичних засобів та психотропних речовин на територію виправної колонії шляхом так званих «перекидів» через стіни установи. Безперешкодному потраплянню наркотиків до ув'язнених допомагали працівники колонії. Вони повідомляли зловмисникам про найбільш безпечний час для «перекиду». Далі засуджені розподіляли «товар» між собою та реалізовували його за окрему плату серед інших засуджених.

Викрили «наркобізнес» оперативники управління стратегічних розслідувань в Київській області з колегами-правоохоронцями. Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання постачальників та у виправній колонії вони виявили та вилучили: канабіс, метадон, шприци, мобільні телефони, чорнові записи, зброю та набої до неї.

Фігурантів справи затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм та особам, які відбувають покарання в колонії, про підозри за ст. 28, ч 2. ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення