На Київщині спіймали серійного викрадача автівок (відео)

Поліція Київщини затримала серійного викрадача автомобілей. Чоловік 4 рази притягався за угон і наважився знову.

Як розповіли у Відділі комунікації поліції Київської області, 51-річний мешканець селища Глеваха упродовж 2020 та 2021 року викрадав на території Бучанського району автівки марки "Chevrolet Aveo". Правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили місцезнаходження одного з транспортних засобів. Як з’ясувалось, зловмисник перегнав автомобіль до міста Нововолинськ Волинської області та залишив на території приватного домоволодіння.

"Під час огляду даного авто поліцейські виявили, що замки водійських дверей та запалення мають зовнішні ознаки злому, VIN номер змінено кустарним шляхом, а дублюючі таблички взагалі відсутні. Свідоцтво про реєстрацію авто мало явні ознаки підробки", - йдеться у повідомленні пресслужби.

За місцем проживання чоловіка та у його авто правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили державні номерні знаки (від викрадених автомобілів та номери "прикриття"), спецтехніку для пошуку GPS – маячків та для заглушування сигналів GPS, набір інструментів для злому замків та інші. Встановлено, що чоловік неодноразово був судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Наразі слідчі за процесуальним керівництвом прокуратури повідомили автокрадію про підозру за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі поліцейські перевіряють причетність фігуранта на до вчинення аналогічних злочинів на території Київської та інших областей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення