На Київщині викрали пенсіонерів через квартири

Затримано трьох учасників організованої злочинної групи, які налагодили схему відбору майна у стареньких громадян і успішно привласнили 2 квартири – у літньої киянки та жителя м. Борисполя. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області

Начальник поліції Київщини Дмитрий Ценов розповів, що з початку 2017 року зловмисники підшуковували самотніх пенсіонерів, у разі зникнення яких, ніхто нічого не запідозрить. Псевдоблагодійники входили в довірливі стосунки зі старенькими, поїли невстановленими речовинами та алкоголем, після чого обманом змушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири. Для унеможливлення зриву угоди на право заволодіння квартирами, аферисти викрадали літніх людей і незаконно утримували в сусідній Чернігівській області.

Підозрюваними виявилися мешканці Бориспільського району Київської області – двоє чоловіків 31 та 36 років і жінка 50-ти років.

Під час проведення санкціонованих обшуків у їхніх домоволодіннях вилучено документи, що підтверджують факти незаконного заволодіння правами на нерухоме майно.

Наразі встановлено два факти, коли у пенсіонерів відібрали квартири. За ними слідчим управлінням поліції Київської області проводиться досудове розслідування. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не виключно, що жертв аферистів може бути набагато більше, тому звертаємося до громадян повідомляти про відомі факти на спецлінію поліції Київщини «102»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення