На Київщині викрили групу митників, які щомісяця отримували більше 2,5 млн грн хабарів

 УНН

Правоохоронці викрили злочинну групу з п’яти працівників Київської обласної митниці Державної фіскальної служби, які організували схему отриання хабарів за заниження митної вартості вантажів під час їх оформлення. Про це повідомили в прес-службі ДФС.

Встановлено, що до складу групи входило пятеро осіб, зокрема, керівник одного з управлінь митниці, начальник митного поста, два інспектори, а також колишній працівник митниці, який виконував роль касира.

За свої “послуги” хабарники вимагали та отримували щомісяця близько 2,7 млн гривень. Правоохоронці затримали під час одержання 100 тисяч гривень хабара трьох осіб.

Слідчі прокуратури Київської області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службової особою) КК України.

Проведено обшуки у службових приміщеннях митниці та помешканнях посадових осіб, за результатами яких вилучено коштів на суму понад 1,6 млн гривень, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, інші предмети та речі, що підтверджують їх причетність до злочинної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення