На Київщині викрили цех з виготовлення фальсифікованих ліків

 УНН

Підпільний цех з виготовлення фальсифікованих ліків виявили в орендованому приміщенні на території автотранспортного підприємств у Святошинському районі Києва. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Правоохоронці встановили, що організатори через засновану ними легальну комерційну структуру поставляли контрафактну продукцію аптекарським мережам та, у рамках держзамовлення, лікувально-профілактичним закладам по всій території України.

Під час обшуків у приміщеннях нелегального виробництва співробітники СБУ виявили обладнання для виготовлення, дозування та фасування фальсифікованих медзасобів.

“У дилерів вилучено понад 20 тисяч флаконів готової до реалізації продукції, сім тонн спирту для її виготовлення, підроблені етикетки для маркування та фальсифіковану документацією про походження медикаментів”, — повідомили в СБУ.

За попередніми оцінками, вартість вилученої продукції становить майже п’ять мільйонів гривень. Препарат, виготовлений на підпільному виробництві, вилучається з роздрібної торгівлі. Зразки лікарських засобів та сировини направлено на експертизу.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.28 та ч.2 ст.321-1 Кримінального кодексу України, чотирьом зловмисникам оголошено про підозру. Одному з організаторів підпільного бізнесу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення