На Київщині волинянин організував банду, яка скоїла напад на фермера

На Київщині банда предстане перед судом за напад на фермера. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на поліціяю області.

Зазначається, що працівники поліції зібрали доказову базу щодо причетності цієї групи зловмисників до скоєння трьох злочинів – бандитизму, розбійному нападі та незаконному зберіганні зброї.

Як повідомлялось раніше, у квітні цього року невідомі особи в балаклавах, озброївшись пістолетами та ножами, вночі напала на родину фермера на Сквирщині. Звідти нападники викрали банківські картки, гроші та цінності. Ускладнювало пошуки зловмисників те, що потерпілий звернувся до поліції майже добу потому через погрозу фізичною розправою над дітьми.

Однак, не зважаючи на відсутність слідів злочину, відсутність камер відеоспостереження, професійно спрацювали оперативники Управління карного розшуку, слідчі та спецпризначенці і вже невдовзі всі фігуранти злочинної групи були затримані.

Ними виявилися 61-річний організатор злочинної банди, житель Волині, та троє виконавців, 31-35 річного віку, мешканці різних куточків країни.

Під час проведення обшуків за місцем проживання нападників працівники поліції вилучили вогнепальну незареєстровану зброю, набої, ножі, маски, перуки, радіостанції, біноклі, інші знаряддя вчинення злочинів та речові докази, різні номерні автомобільні знаки.

Також вилучено два автотранспортні засоби з іноземною реєстрацією, на яких пересувались зловмисники - «Land Rover» та «запасний» автомобіль «Opel».

Наразі досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 4 ст. 187 (Розбій), за ст.257 (Бандитизм) та за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу завершено. Обвинувальні акти відносно 4-х фігурантів скеровано до суду. Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, це позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що це вже дев’ята організована злочинна банда, діяльність якої припинила поліція Київщини з початку року і відносно якої досудове розслідування завершене.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення