На Київщині затримали банду рекетирів, яку організував голова селищної ради

 Канал 112

В Київській області затримали банду рекетирів, які займалися розбоєм і вимаганнями в ряді населених пунктів області. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Як встановило слідство, групу з колишніх спортсменів і раніше судимих за тяжкі і особливо тяжкі злочини зібрав голова однієї з селищних рад Київської області для "вирішення питань", як посадових, так і пов'язаних з бізнесом. Його спільником у цьому став ватажок злочинного угруповання, 37-річний раніше судимий місцевий житель. Крім того, велося активне співробітництво з так званим "смотрящим" в Ірпіні. Безпосередніми виконавцями доручень керівництва угруповання стали жителі Київської області віком від 25 до 46 років.

У своїй діяльності злочинці застосовували фізичну силу, зброю, шантаж, погрози і пошкодження чужого майна. Так, у рамках розслідування було встановлено, що угруповання вимагало у одного з жителів області 58 тисяч гривень за нібито виконані ремонтні роботи, та погрожувало фізичною розправою в разі відмови.

Ще одним виявленим епізодом їх діяльності став шантаж підприємниці з Ірпеня. У жінки, яка одна працює і виховує неповнолітніх дітей, вимагали 50 тисяч доларів. У разі відмови погрожували розправою, а для остаточного залякування злочинці відкрито заволоділи її прикрасами, готівкою та побутовою технікою.

В рамках захисту системи МВС України була розкрита причетність угруповання до нападу із застосуванням зброї на військовослужбовців Національної гвардії в Бучі в кінці 2017 року. Тоді злочинці відкрили вогонь у громадському місці, наражаючи на небезпеку випадкових перехожих, та нанесли тяжкі тілесні ушкодження військовослужбовцям - один з поранених втратив око.

Крім того, учасники угруповання погрожували, а після побили голову громадської організації "Спілка воїнів-учасників АТО селища Гостомель", який відкрито заявляв про зловживання місцевої влади в сфері виділення земельних ділянок і про "кришування" цих схем співробітниками правоохоронних органів.

"Головним слідчим управлінням Нацполіції було розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення членами стійкої, ієрархічної групи, яка діяла на території Києва та Київської області, злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Сімох фігурантів злочинної організації, зокрема, і лідера, було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За ухвалою суду правоохоронці провели 34 санкціоновані обшуки за місцем проживання учасників злочинного угрупування та у службовому кабінеті викритого голови селищної ради. У зловмисників вилучено чималу кількість зброї, набоїв, мобільні телефони, готівку в іноземній валюті, а також автомобілі еліт-класу," - повідомляють правоохоронці

На даний момент готується оголошення затриманим підозр по ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 187 і ч. 4 ст. 189 КК України - створення злочинного угруповання, розбій та вимагання. До суду подано клопотання про обрання у якості запобіжного заходу утримання під вартою

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення