На Київщині злодій вигадав квест із записками та схованками щодо повернення номерних знаків

До поліції міста Біла Церква звернулися власники автомобілів «Renault», «Mitsubishі» та «Ford» з аналогічними за змістом заявами. Виявляється, у кожного з них зняли з машин державні номерні знаки та залишили за щітками склоочисника повідомлення про викуп. Щоб повернути викрадене, власникам автівок влаштовувався справжній квест. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області

Жертвами ставали люди, які залишали автомобілі на ніч біля будинків. Вранці на них чекала записка з вимогою сховати гроші (200 гривень) у вказаному місці. Зазвичай, це було неподалік від місця злочину. Там власники машин виявляли і номер телефону, за яким треба було звернутися, щоб дізнатися, де захований номерний знак. Отримавши інформацію, водії знаходили номер.

Завдяки професійним діям білоцерківських оперативників, особу правопорушника швидко встановили та затримали на гарячому. Зловмисником виявився 39-річний місцевий житель, у якого раніше були проблеми з законом через скоєння майнових злочинів.

Скільки людей «погралися» за його правилами та віддали свої гроші, щоразу провокуючи чоловіка на новий злочин і безпроблемний заробіток, на сьогоднішній день не відомо.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 185(крадіжка) та ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику, який у всьому зізнався, загрожує до трьох років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення