На Кіпрі впала і вибухнула російська ракета з Сирії

 УНН

Рано вранці в понеділок на територію Кіпру впала ракета, приземлившись неподалік від столиці Республіки - Нікосії. Представники кіпрської влади заявили, що, ймовірно, ракета була російського виробництва і запущена з Сирії, передає Reuters.

Так, повідомляється, що вибух стався на острові близько години ночі в регіоні Ташкент, приблизно в 20 км на північний схід від Нікосії, викликавши пожежу, який було видно за багато миль.

Про жертви не повідомлялося.

Як пише агентство, приблизно в той же час Ізраїль завдав повітряного удару по Сирії. Сирійські державні ЗМІ заявили, що сирійська протиповітряна оборона відповіла на нього.

"Ясно, що ракета, випущена з Сирії, впала тут випадково, в результаті неконтрольованого обстрілу... у відповідь на інтенсивні атаки Ізраїлю вчора ввечері", - заявив міністр закордонних справ невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру Кудрет Озерсай на прес-конференції.

"Виходячи з нашої початкової оцінки, це залишки ракети, відомої як С-200 в російській системі і SA-5 в системі НАТО", - додав він.

У своєму пості на Facebook раніше Озерсай сказав, що вибух, як вважається, стався до удару, тому що не було ніяких кратерів, а уламки були виявлені в кількох різних точках.

Кіпр розташований на захід від Сирії, а місце удару знаходиться приблизно в 50 кілометрах від берега.

Так, раніше сирійські державні ЗМІ повідомили, що у відповідь на удар з боку Ізраїлю була введена в дію сирійська протиповітряна оборона. Раніше ізраїльські літаки випустили ракети по військових позиціях у Хомсі, що знаходиться приблизно в 310 км від столиці Республіки Кіпр Нікосії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення