На Кіровоградщині ​керівника обласного управління Держрибгоспу затримали на хабарі

Керівника Кіровоградського обласного управління Держрибгоспу затримали «на гарячому»: вимагав 50 тис грн. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань.

Зазначається, що в. о. начальника Управління державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області вимагав 50 000 грн неправомірної вигоди у громадянина. За таку «винагороду» обіцяв непритягнення до відповідальності за порушення норм чинного законодавства. Кошти посадовець отримував у два етапи.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань з колегами-правоохоронцями затримали зловмисника сьогодні, 23 березня, «на гарячому». Останній якраз отримував другу частину неправомірної вигоди – 25 000 грн. Гроші вилучили на місці.

Наразі фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Встановлюється причетність інших осіб до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення