На Кіровоградщині навколо вбивства ветерана АТО розгорівся скандал

 СЕГОДНЯ

У селі Помічна на Кіровоградщині розгорівся скандал – три місяці тому там убили 28-річного ветерана АТО. Рідні хлопця кажуть, що це зробив сусід. Чому військовий загинув на мирній території і чи покарають винного – дізнавалися журналісти

Мати покійного Василя разом з місцевими жителями прийшла в місцеву райадміністрацію. Люди вимагають розібратися в обставинах смерті військового. За їх словами, три місяці тому чоловіка з особливою жорстокістю вбив його сусід. Мовляв, запідозрив Василя в крадіжці техніки, і забив його до смерті. Не дивлячись на обставини, правоохоронці справу розслідувати не поспішають. Дядько Василя відвів журналістів "Сьогодні" до будинку, в якому сталося вбивство. Тут знімальній групі двері не відкрили.

Як з'ясувалося, бійка почалася на покинутій автобазі, на яку сусід покликав Василя з'ясовувати стосунки. За словами очевидця, що відбувається, він спочатку накинувся на військового з кулаками, а потім в хід пішов молоток. Після цього він потягнув жертву в свій будинок, що знаходився в ста метрах. Звідти Василь живим не вийшов. Пізніше підозрюваний намагався приховати сліди злочину.

"Були з трупа зрізані нігті. У будинку були зірвані шпалери, де була кров. Були в плиті знайдені залишки ножа, яким завдавав тілесні ушкодження. Мобільний телефон був спалений, речі були спалені", – розповів дядько вбитого Сергій Луковський.

За його словами, на 71 день після скоєння вбивства чоловік підозрюваний не був заарештований. Крім того, він сміливо ходив по місту і розповідав, що йому нічого не буде, що він отримає умовний термін.

Чому підозрюваний так довго залишався на свободі, родичі і сусіди запитали правоохоронців. Начальник районного відділу поліції повідомив – щоб затримати підозрюваного, повинні дочекатися результатів експертиз.

"На даний момент особі оголошено про підозру у вчиненні вбивства, а також в скоєнні пограбування щодо потерпілого. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", – розповів начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

Чому підозрюваний у вбивстві Василя три місяці був на свободі, в поліції не пояснюють. Тому мати загиблого місцевим правоохоронцям не довіряє і вимагає переведення справи в обласне управління.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення