На Кіровоградщині скажена лисиця вкусила жінку

У Новомиргородському районі на Кіровоградщині зафіксували випадок сказу. Про це поінформували в пресслужбі Новомиргородської РДА.

“До Новомиргородської районної лікарні ветеринарної медицини надійшов дзвінок від жителя смт Капітанівка, яка повідомила про труп лисиці. В ході обстеження вона повідомила, почула гавкіт собаки, вийшла з хати та підійшла до паркану. Взялася за паркан і хотіла поглянути, що там. У цей момент відчула, що її щось вкусило за руку. Побачила лисицю, яка перескочила через паркан у двір. Почувши крик дружини, чоловік вибіг та побачив лисицю, взяв вила та заколов її”, — повідомили в пресслужбі.

Після цього труп доставили до Новомиргородської РДЛВМ для подальшого відправлення на дослідження на сказ.

Дослідженням в Кіровоградській регіональній лабораторії ветеринарної медицини підтвердили підозру щодо захворювання лисиці на сказ.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новомиргородській РДА встановили карантинні обмеження по сказу на території Капітанівської селищної ради. У загрозливу зону ввійшли Оситнязька, Туріянська сільські ради та Йосипівська ОТГ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення