На Кiровоградщинi у рибалки запiдозрили лептоспiроз

На Кіровоградщині у жителя с. Олександрiвка Олександрiйського району лiкарi пiдозрюють захворювання на лептоспiроз. Про це поiнформували в прес-службi обласного лабораторного центру

Фахiвцi Олександрiйського мiськмiжрайонного вiддiлу ДУ “Кiровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” проводять розслiдування цього випадку. З'ясували, що чоловiк перiодично рибалив у мiсцевiй водоймi, з чим i пов’язує своє захворювання.

Наразi фахiвцi проводять обстеження можливого мiсця зараження та лабораторнi дослiдження.

Лептоспiроз — особливо небезпечне iнфекцiйне захворювання, яке викликається бактерiєю Leptospira.

Захворiти на лептоспiроз можна пiд час купання у заражених водоймах, при контактi iз iнфiкованими тваринами. У тiло людини бактерiя лептоспiрозу частiше потрапляє через трiщини, порiзи чи рани на шкiрi чи слизовi оболонки.

Людина може захворiти у перiод вiд двох днiв до чотирьох тижнiв пiсля зараження. Симптоми варiюються вiд легких (головний бiль, гарячка, бiль у м’язах, почервонiння очей, дiарея, висипання) до серйозних (ураження нирок, ураження печiнки, менiнгiт) i навiть смертi.

Лептоспiроз часто складно дiагностувати, адже симптоми схожi на прояви iнших захворювань — наприклад, можуть нагадувати грип.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення