На кордоні України з Румунією сталася стрілянина

 СЕГОДНЯ

На кордоні з Румунією сталася стрілянина: українські прикордонники застосували зброю, щоб зупинити позашляховик порушників.

У результаті був поранений пасажир "нелегального" автомобіля. Він у вкрай важкому стані був доставлений в районну лікарню.

Стрілянина сталася близько третьої години ночі, недалеко від села Шепіт, розповіли в Держприкордонслужбі.

"Ділянка кордону проходить поблизу населеного пункту. Дорога проходить поруч, і контрабандистам легко з транспортного засобу через загороджувальний паркан перекинути тютюнові вироби і надалі їх переправляти в сторону кордону", – заявив прес-секретар Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

Патрулюючи цю гірську ділянку українсько-румунського кордону, прикордонники помітили позашляховик, який рухався в бік кордону. На вимогу правоохоронців водій не зупинив автомобіль.

Тоді вони зробили кілька попереджувальних пострілів у повітря, а після цього відкрили вогонь по колесах.

"Направивши транспортний засіб у сторону прикордонників і, засліпивши їх фарами, водій намагався втекти. Транспортний засіб зупинився і від водія стало відомо, що в автомобілі знаходиться поранений чоловік, який непритомніє. З огляду на аварійну ситуацію, яку створив водій, і яка загрожувала життю прикордонників, дії прикордонного наряду по здійсненню попереджувальних пострілів і пострілу по колесах вважаються вірними, і відповідають інструкції ", – запевнив Бровко.

Зараз в інциденті розбираються Нацполіція і військова прокуратура. На місце події прибув голова Держприкордонслужби України, який вже заявив, що розслідування цієї справи бере під особистий контроль.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення