На кордоні з Кримом ФСБ допитує всіх чоловіків від 18 до 60 років

 15 минут

Очевидці, які в ці дні перетинають адміністративний кордон з Кримом, повідомляють, що перед в'їздом на окупований півострів чоловіків у віці від 18 до 60 років пропускають тільки після «бесіди» з офіцером ФСБ.

Про це, зокрема, на своїй сторінці у Facebook написала Айше Умерова, яка перетинала админграницу через КПВВ «Каланчак» в ніч з 11 на 12 серпня.

«Простоявши майже годину у черзі, хочу зазначити, нічь була нестерпна, без проблем пройшовши український кордон (але не у всіх так безпроблемно вийшло − перед нами відправили назад якогось іноземця, а за компанію і його супутницю), шлях додому далі тривав

Одразу в очі кинулася натовп чоловіків, які очікують за межами виділеної пішоходам зони. Стала з'ясовувати в чому ж справа у жінок, які чекали своїх чоловіків і синів по цей бік грат (а пішоходи, хто їздив знає, ходять там саме в клітці). Виявляється, кримська сторона фільтрує на паспортному контролі всіх чоловіків від 18 до 60, невеликими групами по 5-6 чоловік водить на бесіду до вагончику ФСБ. ...», − написала Умерова.

Її саму, російські прикордонники теж протримали близько 40 хвилин без жодних пояснень.

Айше Умерова – дочка заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова, якого окупаційна влада судить за статтею «екстремізм». Зараз Він перебуває у кардіологічному відділенні лікарні №7 Сімферополя, куди потрапив прямо з зали суду».

Також Айше Умерова зазначила, що помітно збільшилися черги на виїзд з Криму. За її спостереженнями, в черзі на півострів стояло близько 50 осіб, а на виїзд – 200-250.

«Почувши недобре, всі мабуть швидко зібралися виїхати», − припускає Умерова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення