На Луганщині бойовики застосували "Гради"

На лінії зіткнення бойовики використовували заборонені установки "Град" для обстрілу українських позицій. Про це повідомляє кординатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук

"На ділянці Болотене – Сизе окупанти використовували 3 установки РСЗВ БМ-21 «Град», намагаючись «накрити» позиції українських військ. Одночасно противник активно обстрілював в районі Станиці Луганської передові опорні пункти сил АТО станковими гранатометами (в основному АГС-17) та застосував 82-мм міномети.

В районі Новоолександрівка – Новозвановка противник вів вогонь із станкових гранатометів і мінометів з навколишніх висот. З боку Калиново до Новозвановки висунулася група окупантів з 2-ма ПТРК, що вели вогонь по ряду укріплених позицій сил АТО, намагаючись зруйнувати укриття і знищити бронетехніку ВСУ.

В районі Кримського і Новотошковки – епізодичні обстріли з використанням великокаліберних кулеметів. Троїцьке обстрілювалося поперемінно 120-мм і 82-мм мінометами, з замаскованої позиції окупанти в цьому ж районі вели вогонь з БТР-а і ЗУ-23-2.

У «ЛНР» в район Брянки і північно-західніше (Первомайськ) окупанти партіями по 2-3 вантажівки перекидають посилення (або проводять ротацію). На даний момент перекинуто до 200 чол. в партіях на кожен напрямок. Звертає на себе увагу скритність і прагнення замаскувати переміщення військ (пересування - в сутінках, кількома невеликими конвоями). У складі посилення – місцеві бойовики і російські найманці в основному зі складу Луганського і Алчевського «гарнізонів». Очікується прибуття найближчим часом бронетехніки, мінометів і інших вогневих засобів.

На приморському напрямку на перевалочну базу окупантів в Безыменном прибуло 2 «мотострілкових» взводу окупантів з батальйонного складу резерву з позицій між Пикузы (кол.Комінтернове)–Саханка. Всього 6 ББМ (2 од. БМП-2, інші МТ-ЛБ) і близько 50 чол. Дані підрозділи прибули на поповнення і відновлення боєздатності.

Серед бойовиків підрозділів 1-го АК ДНР», які знаходяться на позиціях в Новоазовському районі Донецької області, зафіксовано спалах захворювання на туляремію (зооантропонозная інфекція, що передається людині при контакті з тваринами, а також через воду або заражені продукти). Хворих доставляють в Донецьк, в інфекційне відділення лікарні ім.Вишневського (ЦМКЛ №1), де розміщують в окремих боксах. Інформація про кількість інфікованих осіб та летальних випадках засекречена в медичній документації діагноз не вказується.

У Новогригорівці (Бахмутський район Донецької області, поблизу Дебальцеве) зростає невдоволення населення масовими випадками мародерства з боку бойовиків «7-й омсбр». Зокрема, мародери грабують приватні будинки, гаражі, прибудинкові споруди, виносячи все майно. Дані дії часто проводяться відкрито, невдоволення господарів «нейтралізується» мародерами загрозою застосування зброї. У «військовій комендатурі» окупантів в Дебальцеве у відповідь на численні звернення громадян обіцяють «вжити заходів», проте в реальності мародерів в їх діях ніхто не обмежує.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення