На Луганщині чиновник ДСНС під час оборудки з нерухомістю ошукав пенсіонерку

Начальника одного зі структурних підрозділів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області судитимуть за шахрайську схему під час придбання житла. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Обвинувачений підібрав через агентство нерухомості трикімнатну квартиру у місті Сєвєродонецьк, замовив оцінку нерухомого майна, ввів в оману щодо реальної його вартості власницю – 72-річну пенсіонерку та домовився з нею придбати житло за меншу ціну. Між продавцем та Державною іпотечною установою укладено договір купівлі-продажу та перераховано на банківську картку понад 850 тис. грн відповідно до оцінки квартири.

У подальшому обвинувачений скористався похилим віком жінки та реалізував шахрайську схему заволодіння її коштами. Він запропонував свою допомогу в обміні суми та після цього обманним шляхом заволодів понад 200 тис. грн – різницею між реальною за договором купівлі-продажу вартістю житла та узгодженою з потерпілою ціною при введенні її в оману.

У разі доведення вини, вказаній особі загрожує до 3 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення