На Луганщині чиновники просять доносити на диверсантів

В Рубіжному Луганської області на під'їздах розклеюють списки переселенців, які проживають в цих будинках, і просять місцевих жителів доносити на тих, хто фактично не проживає за адресою реєстрації.

У зверненні до жителів багатоквартирних будинків, управління соцзахисту просить перевірити чи дійсно переселенці проживають за вказаними адресами.

У тому разі, якщо господарі квартир не давали дозвіл на проживання переселенців, то просять повідомити про це в каб № 5 соцзабезу Рубіжне Луганської області.

Заступник голови організації "Громадська служба правової допомоги" Тимур Адарацкій повідомив, що подібні факти є грубим порушенням закону "Про захист персональних даних".

"Чиновники управління соціального захисту без згоди переселенців поширюють інформацію про їх місце проживання. До того ж згідно зі ст. 8 ч. 2 ЗУ "Про захист персональних даних" переселенці, як суб'єкти персональних даних, повинні були отримати інформацію від соцзабезів про їх намір вивішувати цю інформацію в публічних місцях і отримати на це згоду. У нашу організацію вже звернулося 5 переселенців, які повідомили, що подібної згоди не давали і були дуже здивовані і розчаровані, коли їх персональні дані стали надбанням громадськості. Я стурбований тим, що таке можливо в демократичній Україні сьогодні", - сказав Адарацкій.

На його думку, заклики робити доноси, спроби ділити людей на різні соціальні групи, розміщуючи персональну інформацію в публічному просторі, сіють ненависть і суперечать основним Європейським принципам, а також українському законодавству.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення