На Луганщині депутат-педофіл отримав 15 років в'язниці

У Сєвєродонецьку апеляційний суд засудив до 15 років позбавлення волі колишнього депутата місцевої міської ради, якого звинувачують у зґвалтуванні шести дітей. Про це в четвер, 20 травня, повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"У резонансній справі сторона звинувачення довела, що колишній депутат міськради протягом 2006 - 2012 років систематично вчиняв злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості щодо малолітніх і неповнолітніх. Під приводом перегляду кіно, мультфільмів і інших розваг він запрошував дітей до себе додому, схиляв їх до вживання алкогольних напоїв і вдавався до сексуального насильства", - йдеться в повідомленні.

У кримінальному провадженні задокументовано 14 епізодів розпусних і насильницьких дій щодо шести дітей у віці від 6 до 15 років. Наймолодша постраждала була рідною племінницею засудженого.

Зазначено, що протягом п'яти років чоловік переховувався від правоохоронних органів у Києві за документами свого померлого в Росії брата. У квітні 2017 року чоловіка затримали.

У червні 2020 року Сєверодонецький міський суд засудив екс-депутата до максимального терміну позбавлення волі. Обвинувачений і його захист з вироком не погодилися, подавши скарги в апеляційний суд.

"Під час перегляду справи в Луганському апеляційному суді обласна прокуратура спростувала аргументи сторони захисту, довела законність і обгрунтованість призначеного покарання. Суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, а апеляційні скарги - без задоволення. Зараз вирок суду набрав чинності", - розповіли в прокуратурі.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення