На Луганщині судитимуть водія несправної вантажівки за смертельну ДТП

 УНН

Мешканця Лисичанська судитимуть за порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель чотирьох осіб внаслідок ДТП у місті Сватове. Про це повідомляє прокуратура Луганської області.

В листопаді минулого року в місті Сватове сталась смертельна ДТП, внаслідок якої загинули четверо і дістали поранень семеро осіб. Серед травмованих - малолітня дитина і троє пенсіонерів.

Встановлено, що 51-річний водій на несправній вантажівці з 20 тонами піску на мосту через річку Красна зіткнувся з чотирма іншими машинами. Згідно з експертизою, вантажівка мала несправності, що забороняють її використання.

Окрім цього водія підозрюють у обранні небезпечної швидкості та неврахуванні дорожньої обстановки, що є порушенням ПДР. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт направлено до суду.

Прокуророр подав позов в інтересах державних медзакладів, де потерпілі проходили лікування на суму понад 50 тис. грн.

Підозрюваний у смертельній ДТП чекатиме суду під вартою у Старобільському слідчому ізоляторі. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення