На Луганщині в будинку сепаратиста знайшли понад 200 кіло вибухівки (фото)

У Луганській області правоохоронці за місцем реєстрації жителя Лисичанська, який приєднався до незаконних збройних формувань, вилучили пакети з вибуховою речовиною амонітом загальною вагою 216 кілограмів. Про це повідомило регіональне управління Нацполіції.

Зазначено, що обшук провели за місцем реєстрації підозрюваного в кримінальному провадженні за статтями про створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, а також незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.2 ст.260, ч.1 ст.263 КК України).

Під час проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що підозрюваний, 48-річний житель Лисичанська, ще в 2014 році добровільно вступив у незаконне збройне формування - так звану "Козачу національну гвардію всевеликого війська Донського ім. Платова".

Підозрюваний зі спільниками під погрозою застосування автоматичної вогнепальної зброї здійснювали викрадення людей, яких тримали в неволі протягом тривалого часу.

"Крім того, викрадених людей проти їхньої волі змушували облаштовувати блокпости на території Лисичанська. При відмові виконувати їхні вимоги, члени організованої групи застосовували вогнепальну зброю щодо полонених, завдаючи їм вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення