На Львівщині чоловік підробив номерні знаки для отримання дипломатичного імунітету

 СБУ

10 квітня контррозвідка Служби безпеки України викрила мешканця Львівської області, який використовував підроблені українські дипломатичні номерні знаки та документи на авто, які використовував за кордоном.

За інформацією управління СБУ Львівщини, фейкові номерні знаки і техпаспорт на автомобіль потрібні були підприємливому українцеві для спеціального захисту, який діє за кордоном згідно з міжнародним правом. Згадані документи давали йому дипломатичні привілеї та імунітет за межами України.

З'ясувалося, що номери й документи на елітне авто були видані на інший транспортний засіб і жодного стосунку до зупиненого громадянина не мали. За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.358 ККУ, тривають слідчі дії, встановлюється можлива причетність чоловіка до інших злочинів та протиправної діяльності.

Відомо, що за кермом "Хаммера" з дипломатичними номерними знаками перебував 52-річний мешканець Стрия, якого поліцейські зупинили на трасі біля райцентру. Під час перевірки встановили, що документи на автомобіль - підроблені. Автомобіль вилучили на спецмайданчик, суд має вирішити питання щодо накладення арешту на транспортний засіб та обрати стриянину міру запобіжного заходу. Тепер йому загрожує штраф до 850 гривень, арешт до 6 місяців або ув'язнення до 2 років. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення