На Львівщині депутата підозрюють у захопленні земель Міноборони (фото)

У Львівській області Служба безпеки України викрила схему незаконного відчуження земель Міноборони. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на сайт спецслужби в п'ятницю, 25 вересня.

Зазначено, що депутат однієї з сільрад Львівщини вступив у злочинну змову з посадовими особами квартирно-експлуатаційного відділу Міноборони, і вони організували незаконне відчуження 1,7 га землі військового містечка.

"Зловмисники вносили недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги і поділ її на земельні ділянки площею 0,08-0,15га. Право власності вони оформляли на підставних осіб і продавали громадянам приблизно по 5 тисяч доларів за 0,01 га. За попередніми експертними оцінками, ринкова вартість незаконно відчуженої землі становить 30 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували депутата в офісі нотаріуса під час підписання договорів купівлі-продажу ділянок і отримання за них 165 тисяч доларів.

Наразі проводиться більш як 20 обшуків в службових приміщеннях сільської ради та Міноборони, за місцем проживання зловмисників та в їхніх автомобілях.

У рамках кримінального провадження за статтями про шахрайство і зловживання владою або службовим становищем (ч.4 ст.190, ч.2 ст.364 КК України) готується оголошення про підозру у вчиненні злочинів всім фігурантам справи.

Тривають слідчі дії. Додатково встановлюється можлива причетність інших посадових осіб до корупційної діяльності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення