На Львівщині правоохоронці завадили вбивству чоловіка, яку замовив його ж кум

Про підготовку до злочину дізналися працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України. Завдяки злагодженим діям кількох підрозділів поліції та СБУ області жертва замовного вбивства залишилась живою, а організатора та виконавця замаху затримали.

До співробітників УВБ Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся 48-річний уродженець Хмельницької області. Чоловік повідомив, що на Львівщині планується вбивство людини.

З’ясувалося, що 42-річний мешканець Трускавця вирішив позбавити життя свого ж 45-річного кума, жителя того ж міста. Свій намір зловмисник вирішив втілити за допомогою радіокерованого саморобного вибухового пристрою, який мав бути прикріплений до автомобіля жертви.

Виготовити такий пристрій за тисячу доларів США замовник запропонував знайомому хмельничанину, який мав практику військового сапера. Усвідомлюючи суспільну небезпечність та трагічні наслідки, яких завдасть вибух, чоловік відмовився брати участь у цій кримінальній справі та відразу пішов до поліції.

Отримавши інформацію, працівниками поліції спільно зі співробітниками Управління СБУ у Львівській області було розроблено план дій щодо попередження цього тяжкого злочину. Співпрацюючи та виконуючи чіткі вказівки правоохоронців, заявник передав організаторові муляж вибухового пристрою з дистанційним керуванням, який він начебто виготовив.

Не відмовляючись від своїх намірів, зловмисник знайшов собі поплічника – 35-річного мешканця Дрогобича. Він є раніше неодноразово судимим за грабежі, розбої, угони та знищення майна шляхом підпалу і вибуху.

Заручившись підтримкою такого «фахівця», замовник у нічний час заклав пристрій у джип свого кума. Наступного дня, переконавшись, що жертва знаходиться в автомобілі, змовники натиснули кнопку активації на підготовленому для цього мобільному телефоні.

Наступної миті замовника вбивства та його спільника затримали на місці злочину працівники внутрішньої безпеки, батальйону поліції особливого призначення львівської поліції і Служби безпеки України.

За замах на вбивство групою осіб львів’янам загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Триває слідство

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення