На Львівщині спіймали тютюнового контрабандиста, який видавав себе за дипломата

У Львівській області співробітники Служби безпеки затримали чоловіка, який займався масштабною контрабандою підакцизних тютюнових виробів до країн Європейського Союзу та прикривався неіснуючою дипломатичною недоторканністю. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, мешканець Дрогобича налагодив контрабандні поставки цигарок вітчизняного та білоруського виробництва до Європи. Щоб оминути митний контроль зловмисник показував на кордоні посвідчення "представника продовольчої та сільськогосподарської організації ООН", що дає дипломатичний імунітет та привілеї дипломатичного персоналу.

Слід зауважити, що за цим сценарієм контрабандист спочатку діяв на Закарпатті, а потім перемістився до Львівської області. Затримали псевдодипломата на пункті пропуску Шегині під час чергової спроби незаконного вивезення за кордон масштабної партії тютюну, зокрема в його автомобілі знаходилося 150 тис. пачок контрабандного товару загальною вартістю понад 3 млн гривень.

Як зазначається, на запит СБУ МЗС повідомило, що дипломатична карта, подана зловмисником, фальсифікована, до того ж акредитація українців до продовольчої місії ООН не передбачена нормативними документами організації. Номерні знаки, якими користувався зловмисник, не існують.

Наразі тривають слідчі дії. Після підрахунку вилученої підакцизної продукції буде складено протокол за ст. 483 (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу, а транспортний засіб - вилучено. Також розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення