На Львівщині виявили новий вид ускладнень під час лікування COVID-19

 Укрінформ

У Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги протягом двох тижнів прооперували трьох COVID-пацієнтів із великими крововиливами в черевну порожнину. Лікарі стверджують, що гематоми виникають через кроворозріджуючі препарати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на завідувача відділення львівської лікарні Гнат Герич.

«Це ускладнення, які пов’язані з лікуванням COVID-інфекції. Вони виникають у пацієнтів, які приймають великі дози кроворозріджуючих препаратів. Це масивні гематоми, тобто крововиливи в живіт, а саме заочеревинний простір, і що цікаво, без ушкодження судин. Через те, що вони надто великі, деколи навіть більше як літр крові, без оперативного втручання тут не обійтися», - розповів Герич.

За словами хірурга, такі гематоми обов’язково слід видаляти оперативним втручанням, адже вони настільки великі, що самі не розійдуться, а з часом інфікуються, утворюючи флегмони і отруюючи організм бактеріями, що може призвести до сепсису, тобто запалення крові.

Водночас Герич наголошує, що це ускладнення, не є якоюсь лікарською помилкою чи похибкою у призначенні доз антикоагулянтів при лікуванні коронавірусу.

«Це складна ситуація як для лікаря, так і для хворого. З одного боку, пацієнту треба давати препарати, що розріджують кров, бо без них можуть утворитися тромби, а з іншого, – вони ж можуть спровокувати небезпечні для життя кровотечі», - додав хірург.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення