На Львівщині завалився старовинний монастир

 Обозреватель

Через сильний вітер у селищі Олесько на Львівщині 3 січня обвалилася частина даху колишнього монастиря капуцинів. Зведений у XVIII ст. біля підніжжя Олеського замку монастир сьогодні є пам'яткою національного значення.

Там розташоване фондосховище галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, у якому зберігаються різні музейні експонати. Унаслідок обвалу експонати не постраждали. Наразі дах накрили плівкою, аби уникнути протікань.

Монастир капуцинів перебуває на балансі Львівської ОДА. Директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Тарас Возняк каже, що неодноразово звертався до ЛОДА з проханням про виділення коштів на ремонт приміщення.

8-9 січня відбудеться засідання спеціальної комісії за участі представників Міністерства культури і Львівської ОДА, де вирішуватиметься питання виділення грошей на ремонт даху. Також Тарас Возняк зазначив, що він звернеться із проханням, аби монастир передали на баланс галереї мистецтв.

За словами помічника генерального директора галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького Ігора Зінкевича, вже розпочалися роботи зі створення на даху тимчасової конструкції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення