На львівській митниці почалися масові обшуки: перші подробиці

 Апостроф

У четвер, 10 жовтня, слідчі Державного бюро розслідування спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводять обшуки на Львівській митниці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє заступник директора ДБР Ольга Варченко.

За її словами, в цілому проводиться близько 40 обшуків на пункті пропуску, митних постах, у відділах митного оформлення та за місцем проживання посадових осіб.

Як зазначається, правоохоронці перевіряють причетність співробітників митниці до незаконної схеми ввезення в Україну з країн ЄС вартісного брендового одягу за підробленими документами. Одяг без проходження відповідних митних процедур ввозився як секондхенд, орієнтовна вартість кожної партії - не менше $ 400 тисяч.

"Власне, схема виглядала так (за попередньою інформацією): підприємство-імпортер замовляє один товар з країн ЄС – у нашому випадку – дорогий брендовий одяг, а коли він доїжджає до митниці призначення для проходження митного оформлення – перетворюється на “товар підміни” – у цьому випадку – секондхенд... Вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску лише у зміну окремих посадовців митного посту", - відзначає Варченко.

Залучені в схему митники організували безперешкодне проходження митних формальностей, не застосовували необхідні форми митного контролю та не вживали заходів контролю щодо товарів, які імпортуються під час перетину держкордону на підставі неправдивих відомостей, внесених в вантажно-митні декларації. У зв'язку з несплатою митних платежів держава недоотримала мінімум 1 млн гривень з кожної партії товару.

Обшуки також проводяться за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцями проживання їх керівництва та організаторів схеми. Справу відкрито за ч.3 статті 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення