На Мадагаскарі лютує чума, заражено вже більше 2 тисяч осіб

 Обозреватель

Експерти б'ють на сполох: штам чуми, який вбив на Мадагаскарі вже 140 осіб, може мутувати і стати невиліковним.

Як повідомляє The Daily Mail, є побоювання, що хвороба може поширитися в Європу і Америку через літаки, як це "зробив" вірус Еболи в 2014 році. 10 африканських країн вже попереджені щодо небезпечної інфекції.

Професор і фахівець з хвороб із Великобританії Пол Хантер побоюється, що незважаючи на те, що в сучасному світі хворобу було б легко утримувати в її нинішній формі, вона може перетворитися на щось набагато більш небезпечне.

"Якщо вона досягне Великобританії, Європи або США, це буде схоже на спалах Еболи. Як і за будь-якої хвороби, дійсно небезпечно, що вона мутує і стає невиліковною".

В цілому 2000 осіб були інфіковані і 143 померли під час нинішнього спалаху на Мадагаскарі.

Більшість із цих випадків були легеневою чумою, більш смертельною формою бубонної чуми, яка спустошила населення Європи в 1300-х роках. У той час як бубонна чума поширюється через укуси заражених бліх, легенева чума поширюється повітрям, зазвичай при кашлі. Симптоми включають сильну лихоманку, головний біль і кашель, при цьому пацієнти часто кашляють кров'ю.

Хвороба може призвести до смерті протягом 72 годин. Однак пацієнта також можна врятувати при своєчасному початку курсу антибіотиків.

Незважаючи на страшні прогнози, місцеві медики кажуть, що на Мадагаскарі вже можна говорити про спад епідемії.

Як раніше повідомлялося, американець зі штату Орегон рятував мишу, витягуючи її з пащі кота, і таким чином заразився чумою, пише Oregon Live, посилаючись на розповідь головного спеціаліста штату із санітарної ветеринарії Еміліо Дебесса.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення