На межі техногенної катастрофи: названо найнебезпечніші місця на окупованому Донбасі

 Апостроф

Масове отруєння водою у тимчасово окупованій Макіївці розкрило ще кілька можливих "гнійників", які можуть стати причинами ще кількох техногенних НП на окупованому Донбасі.

Так, досить згадати про катастрофічну ситуацію на шахті "Юний комунар" в місті Бунге (колишній Юнокомунарівськ). Нагадаємо, що в 1979 році на цьому підприємстві було здійснено підземний ядерний вибух, в результаті якого на глибині близько кілометра утворилася капсула з радіацією.

При Україні з шахти регулярно відкачували воду, щоб радіація не потрапила в навколишнє середовище, але в квітні 2018 року бойовики вирішили цього не робити і затопили підприємство. За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, шахта "Юний комунар" - далеко не єдине підприємство, яке завдяки "мокрої" політиці бойовиків у вугільній промисловості загрожує екології Донбасу.

Крім того, не варто забувати про копанки, яких на Донбасі також немислима кількість. Проблема копанок (нелегальних шахт, де вугілля добувається кар'єрним способом) існувала на Донбасі задовго до початку бойових дій. На роботу в такі ями йшли, як правило, низькокваліфіковані робітники, яким були потрібні швидкі гроші. Чи варто говорити, що про заходи безпеки на таких "підприємствах" ніхто не думав. За рахунок такого варварського видобування знищуються величезні території, перетворюючись в пустелю.

Не можна забувати і про наявність на території окупованого Донбасу потенційно небезпечних промислових об'єктів. Адже при попаданні на їх територію снаряда, з подальшою детонацією, можуть погубити десятки життів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення