На Миколаївщині блискавка вбила підлітка

У Миколаївської області 5 травня, від ураження блискавкою загинув підліток. Про це повідомляє пресцентр Головного управління ДСНС України у Миколаївської області.

Трагедія сталася ввечері близько 19:46 на відкритій території за селом Тетянівка Новосевастопільської сільської ради. На місце прибула оперативна група Березнегуватського відділу поліції та бригада швидкої медичної допомоги.

На жаль, черговий лікар констатував смерть дитини.

Рятувальники нагадують, що блискавка небезпечна тоді, коли за спалахом відразу лунає гуркіт грому, тобто грозова хмара знаходиться над вами і небезпека удару блискавки найбільш вірогідна.

Під час грози при пошуку укриття віддайте перевагу житловому будинку або іншій споруді, захищеній блискавковідводом, якщо маєте при собі мобільний телефон, не забудьте негайно його вимкнути, а на відкритому просторі краще присісти в суху яму чи траншею. Тіло повинно мати якнайменше точок дотику із землею, не можна лягати на землю, бо тим самим збільшується площа ураження розрядом. Також не можна знаходитися на воді та біля неї.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення