На Миколаївщині дитина потрапила до реанімації через алкоголь

В Миколаєві підліток потрапив до лікарні з алкогольним отруєнням. Після надання необхідної медичної допомоги, хлопця відпущено додому. За відсутність контролю, батьків притягнуто до адміністративної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції

Так, 13 вересня, до Заводського відділу поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області надійшло повідомлення про госпіталізацію до реанімаційного відділення лікарні 12-річного хлопця з гострою алкогольною інтоксикацією.

Коли підліток, після надання необхідної медичної допомоги прийшов до тями, почав запевняти лікарів, правоохоронців та батьків, побоюючись гніву останніх, що нібито став жертвою невідомих осіб, які примусили його вжити рідину невідомого походження. Правоохоронці у присутності батьків поспілкувались з хлопцем, після чого він наважився розповісти, як все відбувалося насправді.

З’ясувалося, того дня постраждалий у компанії своїх товаришів - двох хлопців та трьох дівчат прийшли на територію одного з міських стадіонів. Вирішивши розважитись, молодики нібито попросили перехожого чоловіка придбати їм два паки портвейну, вживши який підліткові стало зле й він відправився додому, проте зміг дістатись тільки зупинки громадського транспорту, де і заснув.

Небайдужі громадяни, побачивши на лавці нетверезого хлопця викликали йому швидку медичну допомогу. На щастя, тепер життю та здоров’ю підлітка нічого не загрожує і він перебуває за місцем свого мешкання.

Поліцейські провели з постраждалим та його товаришами виховально-профілактичні бесіди щодо пагубного впливу на організм дитини алкоголю та тютюну й наголосили на недопущенні подібних вчинків у майбутньому. «Батьків неповнолітніх, за невиконання своїх обов’язків щодо виховання дітей, притягнуто до адміністративної відповідальності за ознаками ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – зазначив старший інспектор ювенальної превенції СП Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області майор поліції Дмитро Петровський.

З початку поточного року працівниками ювенальної превенції Заводського району були задокументовані факти доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп'яніння, а також продажу таким особам тютюнових виробів та спиртних напоїв. По вказаним фактам за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами» та за ст. 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» правоохоронцями складено вісім адміністративних протоколів. Крім того за ознаками ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» складено 101 адміністративний протокол. Всього з початку року до адміністративної відповідальності притягнуто 114 осіб.

Поліцейські ще раз нагадують батькам бути уважнішими до своїх дітей, приділяйте їм якомога більше уваги та цікавтесь їхнім життям і оточенням. Підтримуйте постійний зв’язок з донькою чи сином - так ви будете мати можливість не тільки знати, де і з ким вони проводять свій вільний час, а й в якому стані перебувають і чи не потребують допомоги старших.

Заводський відділ поліції ГУНП

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення