На Миколаївщині другу добу горить сміттєзвалище (відео)

На полігоні твердих побутових відходів у Вознесенському районі Миколаївської області рятувальники другу добу гасять пожежу. Про це в середу, 8 квітня, повідомляє прес-служба ДСНС.

Відзначається, що пожежа на звалищі виникла ще ввечері 7 квітня, але в ДСНС про спалах повідомили занадто пізно.

"Повідомлення на екстрений номер 101 надійшло занадто пізно. Це і стало причиною для розповсюдження вогню на значну територію", - йдеться в повідомленні.

До моменту прибуття пожежних вогонь встиг поширитися, приблизно, на 2 га сміттєзвалища. До ночі вівторка пожежу було локалізовано. Проте полігон ТПВ продовжує горіти "через низку факторів: значне накопичення продуктів гниття і поривчастий вітер", які створювали нові осередки відкритого горіння і тління. Повідомляється, що їдкий дим поширюється на дуже значну відстань, накривши два близько розташованих селища і місто Вознесенськ.

"На момент виникнення пожежі на комунальному підприємстві була відсутня важка техніка, що і призвело до поширення вогню на велику площу", - також зазначили рятувальники.

За їх словами, минулоріч на цьому звалищі неодноразово виникали великі пожежі, проте влада Вознесенська не прийняла заходів для запобігання подібних інцидентів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення