На Миколаївщині озброєні таксисти викрадали та грабували людей (фото, відео)

Протягом тижня у поліцію надійшли два повідомлення про незаконні позбавлення волі миколаївців. Обставини були схожі в обох випадках. Потерпілих обстріляли, вимагали гроші, потім вивезли на автомобілі за межі міста та викинули поранених на дорозі. Правоохоронці викрили групу таксистів, які здійснювали напади. Про це повідомляє Нацполіція.

Так, 29 жовтня вранці з вогнепальним пораненням грудної клітини до лікарні був доставлений 32-річний чоловік. Поліцейські встановили, що тілесні ушкодження йому завдали невідомі особи вночі у Корабельному районі. На пр. Корабелів зловмисники вистрілили у потерпілого, зв’язали йому руки та ноги стяжками, посадили в багажник автомобіля, потім вивезли у Вітовський район та залишили там неподалік зупинки. Чоловіка знайшли люди, які і викликали швидку.

В Заводському районі 5 листопада 18-річний місцевий мешканець поїхав на велосипеді до свого товариша, а через деякий час матері молодика почали надходити смс-повідомлення від сина з проханням про допомогу, мовляв, він у біді і терміново потрібні 12 тисяч гривень. Слухавку хлопець не брав, повідомляючи, що йому забороняють. Про подію жінка сповістила поліцію. Неподалік місця мешкання потерпілого, біля гаражів, поліцейські знайшли 5 гільз попередньо до травматичної зброї та сліди крові. Наступного дня близько 05:30 поранений потерпілий звернувся по допомогу до патрульних поліцейських, які знаходились на дорозі біля вантажно-зважувального комплексу. Правоохоронці одразу впізнали молодика за орієнтуванням. Зі слів хлопця стало відомо, що невідомі обстріляли його, завдавши чисельних вогнепальних поранень, силоміць посадили в авто, вивезли за місто та вимагали гроші. Крім цього, відібрали велосипед та мобільний телефон. Постраждалому вдалось втекти та попросити допомоги. Тоді він був госпіталізований та потрапив до реанімації.

Слідчі Заводського та Корабельного відділів поліції відкрили кримінальні провадження та розпочали розслідування, а оперативні співробітники працювали над встановленням та затриманням осіб, причетних до вказаних злочинів. У результаті проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що зловмисники – жителі обласного центру, таксисти, віком від 21-го до 30-ти років. Один із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Оперативники перевіряють причетність до вказаних злочинів загалом восьми осіб – таксистів. Деякі, одночасно з перевезенням людей, займались ще й безконтактним збутом наркотиків та психотропів на території Миколаєва, використовуючи мессенджер-канал. Із ними наразі працюють слідчі. За попередньою інформацією, із одним з потерпілих зловмисники розправились таким чином через те, що той забирав їхні вже розставлені закладки попереду клієнтів. З приводу наркобізнесу таксистів вирішується питання про притягнення їх до відповідальності за ч. 1 ст. 307, 309 ККУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення