На Миколаївщині проходить наземна фаза «Сі Бризу» (фото)

 Думская

Командування міжнародних навчань «Сі Бриз-2016» презентувало кілька епізодів з численної програми наземної фази маневрів.

Дійство розгорнулося на полігоні «Широкий Лан», що у Миколаївській області, передає кореспондент «Думської».

В цьому році акцент зроблений на навчанні і переучуванні молодшого начальницького складу ВМСУ на стандарти НАТО.

Першим номером програми була оборона блокпоста, на який напали. У цьому епізоді брали участь військовослужбовці Республіки Молдова. Особовий склад відбив атаку, після чого оборонці підтягли підкріплення і локалізували нападників. Світло-димо-шумове подання закінчилося перемогою наших побратимів по зброї, після чого молодий представник сусідньої республіки заявив, що весь молдавський контингент отримав величезний досвід в ході цих навчань і подякував українським і американських військових за «науку перемагати».

Величезна увага в ході навчань приділяється відпрацюванню навичок порятунку поранених з поля бою. Згідно з легендою чергового вправи, в бою був підірваний БТР і поранений його механік-водій. Група виставила заслін, що прикривав , запалила димові шашки і на другому бронетранспортері евакуювала потерпілого в безпечне місце. Разом з українцями в цьому епізоді брали участь військовослужбовці Грузії. Інструктори поставили їм оцінку «відмінно».

Найвидовищнішим був третій епізод. Група морського спецназу, перед якою поставили завдання захопити якусь важливу персону з ворожого табору, висадилася з завислого вертольота беспарашютным способом. Потім був короткий бій, що завершився перемогою українців. «Язика» вони взяли, але один зі спецназівців був поранений. Група розділилася на дві частини. «Вертушка» забрала частину спецназу разом з полоненим за допомогою пристосування «Адаптер М1», а група, яка супроводжувала пораненого, виставила умовний сигнал і дочекалася іншого вертольота. Всі успішно відлетіли.

Потім журналістам показали навчальний бій з використанням обладнання для гри в пейнтбол. За легендою, БТР, що їхав по дорозі підірвався на міні і був обстріляний диверсантами, які переховувалися неподалік, у триповерховій будівлі. Бійці, які перебували на броні БТРа, контратакували, вибили диверсантів і провели зачистку приміщень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення