На Миколаївщині викрито крадіїв палива залізниці

У Миколаївській області викрили організовану групу, яка тривалий час крала дизельне паливо ПАТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в області.

"Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області (детективи) спільно з працівниками Управління служби безпеки України в Миколаївській області, під процесуальним керівництвом прокурорів Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та № 2 затримали групу чоловіків, які здійснювали крадіжки палива та іншого майна ПАТ "Укрзалізниця", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, до угрупування входили шестеро осіб віком від 35 до 40 років. Це як місцеві мешканці, так і працівники "Укрзалізниці".

"10 травня під час чергової спроби заволодіти дизельним паливом з бака тепловозу зловмисники і були викриті правоохоронцями. Як з’ясувалося злочинці тривалий час здійснювали крадіжки не лише палива, а й обкрадали вантажі, які прибували на станцію "Миколаїв-Сортувальний", - прокоментували в поліції.

У ході обшуків поліцейські виявили та вилучили автомобілі, ємності для зливання палива, помпу, шланги, спеціально пристосовані для відкачування пального з паливних баків тепловозів та 1,5 т викраденого дизельного палива.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 185 КК України, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до п’яти років.

"Чотирьох фігурантів угрупування затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо оголошення їм про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу", - зазначили у відомстві.

Тривають слідчі дії та продовжуються обшуки за місцем проживання зловмисників. Після цього буде надано правову оцінку діям усіх фігурантів, причетних до скоєння злочину

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення