На Одещині мобілізований інвалід-епілептик помер в перший же день служби

На Одещині мобілізували чоловіка з інвалідністю. За словами омбудсмена Дмитра Лубинця, чоловік хворів на епілепсію і помер у військовій частині в перший же день служби.

"Під час моніторингу інтернет-мережі виявив інформацію про мобілізацію ТЦК Одеської області громадянина України, який мав інвалідність, хворів на епілепсію та помер у військовій частині в перший же день служби. В умовах воєнного стану на моєму постійному контролі перебувають нагальні питання додержання закріплених в українському законодавстві прав і свобод військовозобовʼязаних під час мобілізації", - повідомив омбудсмен.

За його запитом спеціалізована прокуратура у сфері оборони взяла на контроль, а також забезпечила проведення заходів нагляду, спрямованих на ефективне досудове розслідування кримінальних проваджень за фактом смерті вказаної особи, а саме:

  • непроведення належного медичного огляду військовозобов’язаного;
  • невжиття службовими особами в/ч своєчасних та необхідних заходів медичної допомоги.
"Окрім того, задля недопущення в подальшому вчинення таких правопорушень, звернувся до органів військового командування щодо посилення контролю та неухильного дотримання вимог законодавства під час проведення мобілізаційних заходів, військового обліку громадян та проходження ними ВЛК у ТЦК та СП. На даний час хід досудових розслідувань перебуває на моєму постійному контролі", - зазначив Лубінець.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення