На Одещині пограбували відразу три православні храми

 СЕГОДНЯ

У ніч на 30 січня невідомі пограбували в Одеській області відразу три православні храми.

Про це повідомила прес-служба Одеської єпархії Української православної церкви.

Зокрема, нападу злочинців піддалися храми Білгород-дністровського благочиння – Свято-Андріївський храм села Андріївка, Свято-Казанський храм села Монаші і Свято-Дмитрівський храм в Карналіївка.

Злодії, проникнувши в храми через вікна, в пошуках грошей і цінностей пошкодили меблі, розкидали священицькі облачення, церковні книги і ноти.

Зі Свято-Андріївського та Свято-Казанського храму викрали понад чотири тисячі гривень, зібрані парафіянами для надання допомоги біженцям зі східних областей України та нужденним одеситам.

Поліція, яка прибула до місць злочинів, зафіксувала сліди крадіжок.

Був пограбований і Свято-Дмитрівський храм селі Карналіївка. Тут злочинці теж проникли всередину через вікно і осквернили жертовник, розбили дарохранительницю і викрали грошові кошти.

Зловмисники значно пошкодили і Свято-Преображенський храм. У храмі багато знищеного вогнем майна. За словами настоятеля храму отця Олександра, це вже не перший напад.

Співробітники Овідіопольського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за даним фактом.

Раніше повідомлялося, що Свято-Успенський Одеський кафедральний собор зазнав нападу грабіжників: злочинці вкрали пожертви віруючих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення