На Одещині сталася масова бійка зі стріляниною (фото)

 УНИАН

У Кодимському районі Одеської області на ґрунті конфлікту навколо збору врожаю сталася масова бійка за участю 120 осіб, постраждали 4 місцевих жителя.

Як повідомила виконуюча обов'язки заступника начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в області Анастасія Якубенко, 4 вересня в поліцію надійшло повідомлення про масову бійку в селі Пиріжна. За її словами, конфлікт стався між орендарями землі. "Є місцеві жителі, які мають право на цей урожай, а також – людина, яка займається орендою земель у районі. Між ними стався конфлікт щодо того, хто має право на врожай", - зазначила Якубенко. За її даними, з обох сторін була приблизно однакова кількість людей.

"Одну сторону конфлікту представляли місцеві жителі, іншу – охоронне агентство. На місце події виїхали співробітники поліції, але в той момент співробітників охоронного агентства вже не було – вони виїхали", - зазначила Якубенко.

За її словами, в результаті зіткнень постраждали 4 місцевих жителя, які звернулися за допомогою до медичного закладу. Вона додала, що в даний час конфлікт врегульовано, на місці залишаються 12 поліцейських та близько 20 місцевих жителів. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство). Розпочато розслідування.

Як повідомили журналістам один з очевидців конфлікту, під час бійки були застосовані камені, банки, начинені цвяхами, тощо У свою чергу, як повідомляє місцеве видання "Траса Е-95", конфлікт розгорівся через врожай соняшнику, вирощеного ТОВ "Пиріжнянське" на 500-гектарному полі.

Селяни вивели в поле комбайн для збирання врожаю, але машину спробували захопити невідомі. Зав'язалася бійка із застосуванням вибухових речовин і вогнепальної зброї. "Це були молодики спортивної статури, які кидали у людей вибухові пакети, стріляли і погрожували. Кодимську поліцію довелося викликати через Київ, у них ніяк не виходило приїхати до нас", - нарікають мешканці села. Коли наряд поліції нарешті прибув, то він встав між конфліктуючими сторонами. Однак пиріжнянці скаржаться, що служителі порядку не вживали ніяких заходів для їх захисту.

Пізніше на місце прибули одеські правоохоронці, які й загасили конфлікт. "Нападники сіли у 13 автомобілів і поїхали. Однак люди кажуть, що вони не покинули район", - повідомляє "Траса Е-95". Обидві сторони мають озброєних охоронців. Як зазначає видання, земельний конфлікт у Пиріжній триває вже 3 роки. Селяни заявляють, що рейдери не дають їм спокійно працювати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення