На Одещині сварка під час застілля закінчилася вибухом гранати

Поліція розслідує вибух бойової гранати в райцентрі Балта Одеської області.

Як повідомляє прес-служба ГУНП, троє чоловіків відзначали Міжнародний жіночий день, коли між двома з них - 30-річним племінником і його 50-річним дядьком - стався конфлікт.

Старший з святкуючих пішов до себе додому, приніс звідти три гранати і почав залякувати ними родича. У цей момент одна з гранат вислизнула з його рук і вибухнула. Дивом ніхто з учасників інциденту серйозно не постраждав - всі відбулися осколковими подряпинами.

Потім племінник забрав у дядька залишилися гранати. Одну закинув в город, іншу - в озеро. Третій їхній товариш, господар будинку, де сталася надзвичайна подія, звернувся в поліцію.

Правоохоронці вилучили з будинку і з земельної ділянки заявника залишки вибухнули боєприпасів, третій підняли з дна озера.

У відділі поліції 50-річний затриманий заперечувати свою провину не став: пояснив, що був вкрай обурений висловлюваннями племінника на адресу дружини, тому вирішив його провчити. З'ясовувати походження вибухонебезпечних предметів поліцейським доведеться в ході слідства - виразної відповіді на це питання чоловік не дав.

Дії підозрюваного кваліфікували відразу за двома статтями КК: ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення