На Одещині в багатоповерхівці прогримів потужний вибух (відео)

В Ізмаїлі, під Одесою, через стрибок напруги в електромережі стався вибух в квартирі, в 30 квартирах згоріла побутова техніка.

Про це повідомляє ТСН.

"У мене аж руки тремтять, коли я відкриваю квартиру. Подивіться, що це - так люди бомжами стають моментально, за один день", - скаржаться потерпілі.

Обгоріла і частково зруйнована кухню з балконом, стеля чорна від кіптяви - різкий стрибок напруги пробив гнучкий металевий шланг газової плити, стався витік газу, а потім потужний вибух, від якого здригнувся весь будинок.

Господиня дякує долі, що в той момент нікого з людей не було вдома. Від кішки залишився лише силует на обвугленому столі.

"Ось, подивіться, хвостик, ось вона так лежала. Якби я була вдома, то лежала ось тут, на рівні з кішкою, і вибуховою хвилею мене б теж вбило", - говорить Лілія Гладкова.

Їдкий дим заповнив весь під'їзд, визволяти мешканців верхніх поверхів довелося через вікна.

"Там повністю все було в диму. У мене два дні боліло горло, дихати неможливо було", - згадує сусідка Ірина Константинова.

Люди згадують, що саме перед стрибком напруги діти, які грали у дворі, чули, як Іскра в сусідній трансформаторній.

"Там дуже сильно щось гриміло, були іскри, багато батьків сказали відійти від цієї трансформаторної будки", - розповіла мешканка будинку Наталя Солодовник.

Енергетики заявляють, що їх обладнання працювало в штатному режимі.

"Оглянули обладнання та мережі, бригада не знайшла ніяких зауважень, які могли б привести до таких наслідків. Є ще внутрішньобудинкові мережі, внутреніквартірні, це вже не наша зона відповідальності", - переконує операційний директор АТ "Одесаобленерго" Дмитро Григор'єв. Але жителі постраждалого будинку кажуть, що нещодавно ремонтували внутрішню електромережу, і самі ж енергетики визнали, що вона справна.

Зараз в Ізмаїлі працює комісія, яка повинна встановити причину стрибка напруги, а головне - з'ясувати, хто буде відповідати за несправність, яка мало не призвела до трагедії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення